Protopaja


Mitä pidemmälle tuotteen kehityskaari etenee, sitä suuremmiksi kasvavat muutoskustannukset. Protopajassamme pystymme valmistamaan tuotekehitysprosessiin liittyvät prototyypit esimerkiksi tuotekonseptin, ergonomian, valmistettavuuden sekä mekaanisen lujuuden ja toimivuuden varmistamiseksi.

3D-tulostus

Tulostusmenetelmämme FDM, on ainetta lisäävä valmistusmenetelmä, jossa tuote rakennetaan sulaa muovilankaa pursottamalla. Tulostusmateriaali on maissitärkkelyksestä johdettua biohajoavaa ja myrkytöntä PLA muovia tai termoplastista ABS muovia. Henkilökunnallamme on pitkä kokemus pikavalmistuksesta ja sen hyödyntämisestä. Itse käytämme 3D- tulosteita työssämme päivittäin ja niistä onkin tullut olennainen osa tuotekehitysprosessiamme.

3D-tulosteet metallista

3D-tulostettujen metallikappaleiden yhteistyökumppanimme on AM-Finland

Digitaalinen Prototypointi

FEM - simuloinnilla voidaan varmistaa tuotteen toimivuus jo tuotekehitysprosessin alkuvaiheessa ilman fyysistä prototyyppiä. Osana CAD suunnittelujärjestelmäämme ja mekaniikkasuunnittelumme rinnalla FEM simulointi on todella tehokas työkalu. FEM- simuloinnilla pystymme esimerkiksi vastaamaan kysymyksiin: -Optimaalinen materiaali vahvuus -Staattiset jännitykset -Varmuuskertoimet -Teräspalkkirakenteiden muodonmuutokset, jännitykset, reaktiokuormat